Sök
Stäng denna sökruta.

Botox

Botox är ett muskel förlamande medel som injiceras med en mycket tunn nål direkt i det området man önskar få behandlat.

Behandlingar

Botox 

Botox är en beprövad medicinsk behandling som använder botulinumtoxin typ A, en neurotoxin, för att temporärt slappna av de ansiktsmuskler som orsakar rynkor och linjer. Detta gör att huden blir slätare och ger en mer ungdomlig och avslappnad utstrålning. Botox kan också användas för att minska överdriven svettning.
Hur fungerar Botox?
Botox fungerar genom att blockera nervsignalerna till de behandlade musklerna eller svettkörtlarna. När musklerna inte längre kan kontrahera lika starkt eller svettkörtlar blir mindre aktiva, minskar rynkorna, fina linjer eller svettproduktionen i området.
Vad kan du förvänta dig under en Botox-behandling?

Konsultation: Innan behandlingen inleds, kommer du att ha en noggrann konsultation med vår erfarna läkare. Vi kommer att diskutera dina mål och förväntningar samt besvara eventuella frågor du har.

Behandling: Botox behandlingen är snabb och relativt smärtfri. Små mängder Botox injiceras med mycket tunna nålar i de specifika områden som ska behandlas för rynkreduktion eller i områden som orsakar överdriven svettning.

Resultat: De flesta patienter ser förbättringar inom några dagar efter behandlingen. Effekten varierar från person till person, men resultaten brukar vara synliga i upp till 6 månader, både för rynkbehandling och svettreducering.

Upprepade behandlingar: För att bibehålla resultaten över tid kan upprepade behandlingar vara nödvändiga. Vi kommer att skapa en skräddarsydd behandlingsplan för att hjälpa dig att uppnå och bevara dina estetiska eller svettreducerande mål.

För vem är Botox lämpligt?
Botox är en säker och effektiv behandling för vuxna som vill minska rynkor och fina linjer i ansiktet eller behandla överdriven svettning. Det är viktigt att vara i god hälsa och ha realistiska förväntningar på resultatet.